“Een bijzondere samenwerking”

De muzikale leiding is in handen van Rob Kaptein, dirigent, klarinettist en bovenal bevlogen muzikant en Jaap van Elst, artistiek leider en violist, die de strijkers zal coachen.

Vanaf maart 2021 is Petra Bennis het team komen versterken. Deze organisatorische duizendpoot zorgt ervoor dat Jaap en Rob zich meer op het artistieke stuk kunnen richten.

Vanaf mei 2021 maken jongeren ook deel uit van de kerngroep die alles bedenkt, vormgeeft en uitvoert.

De financiële zaken worden geregeld via de stichting MBKM (Maatschappelijk Betrokken Klassiek Muziek). 

Verder werken we intensief samen met onze maatschappelijke Partners 

Rob

Hoi, ik ben Rob Kaptein en droomde van jongs af aan om dirigent te zijn. Bij het Noord-Hollands JeugdOrkest, waarin ik klarinet speelde, ben als ik begonnen die droom te verwezenlijken. Regelmatig mocht ik daar de toegiften te dirigeren. Zo leerde ik daar hoe leuk en inspirerend het is om samen muziek te maken, om naar elkaar te luisteren, om helemaal in het nu iets nieuws creëren.

Als professioneel dirigent werk ik met zowel orkesten als koren. Daarnaast geef ik ook met veel plezier klarinet- en saxofoonles, en cursussen muziektheorie.

Het plezier van samen een muziekstuk in studeren, leren kennen en uitvoeren, dat wil ik graag met jongeren delen.  Ieder brengt zijn of haar eigen talenten mee naar een jeugdorkest. Ik vind het een prachtige uitdaging om in zo kort mogelijke tijd van al die individuen een groep te maken en muziek te maken waar de vonken vanaf spatten!

Kijk voor meer info op: www.robkaptein.nl

Jaap van Elst:

“als viool en altviooldocent werk ik in de regio Stedendriehoek veel met jonge spelers. Als leider van diverse ensembles zie ik wat samenspel in positieve zin met hen doet. Dit project is daarom heel waardevol. De deelnemers krijgen nu de kans om ook eens in een echt groot symfonisch orkest te spelen en daarin ook weer nieuwe muziekvrienden te ontmoeten.  Als leraar probeer ik juist die motivatie bij de leerling los te krijgen: samen muziek maken en beleven. Voor mij zijn er eigenlijk geen echte grenzen tussen de verschillende soorten repertoire. Ik speel zelf naast de klassieke componisten die me altijd blijven inspireren ook graag pop/jazz en wereldmuziek. Op die manier werk ik ook met mijn leerlingen, waarbij de voorkeur van de leerling uiteraard ook een grote rol speelt. Zelf blijven leren is daarin een belangrijke drijfveer om ook steeds je eigen lessen te kunnen vernieuwen.”

Kijk voor meer info op: http://www.jaapvanelst.nl/